Христинівським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нападу з метою заволодіння чужим майном та вбивства 53-річного жителя Христинівського району, повідомляють у прокуратурі області.

До скоєння злочину причетні 46-річний та 33-річний чоловіки, які 13.09.2018 року через незачинені вхідні двері проникли в житловий будинок за місцем проживання вбитого, що знаходиться в одному із сіл Христинівського району, де із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого, з корисливих мотивів,  з метою заволодіння грошовими коштами та цінностями господаря, спричинили останньому тілесні ушкодження шляхом удушення електричним кабелем за шию, від яких потерпілий помер.

20.09.2018 року прокуратура звернулася Христинівського районного суду з клопотанням про застосування відносно зловмисників запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Того ж дня, ухвалою слідчого судді клопотання прокуратури задоволено та щодо двох убивць обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

За вчинене  зловмисникам  загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.