У Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ЖАГА Життя” майстер-клас для них провела майстриня Катерина Цимбал. Вона вчила майструвати ляльку і розповіла про різновиди українських мотанок і народні звичаї та обряди, з ними пов’язані. Про це розповіли у департаменті Соцполітики Черкаської міськради.

«Є лялька-«бажанка», «пеленашка», «голубка». Є просто Великодня мотанка – лялька у світлому вбранні, з кошиком. А Великодня «голубка» – це оберіг миру та єднання в родині. Вона обов’язково червона і має секрет: у її спідниці ховається освячена писанка, яка береже від хвороб і лиха, не псується до наступної Паски», – розповіла пані Катерина.

«Дякую організаторам, що запросили мене на майстер-клас. Цікаво, корисно, захоплююче, пізнавально. Нарешті дійшли руки до особистих бажань, які, до речі, обов’язково треба загадувати під час виготовлення великодньої «голубки». Як здійсниться те, що я загадала – обов’язково скажу », – поділилася враженнями Інна Гордій, дружина загиблого Руслана Гордія.

«Підтримка захисників, ветеранів та їхніх родин є пріоритетом роботи міської влади. Тому департамент соціальної політики розробляє і регулярно проводить заходи для цієї категорії містян. Приємно, що нам вдається створити їм атмосферу домашнього комфорту і затишку, яких так потребуємо», – зазначила заступниця міського голови Марина Гаркава.