Днями неперевершена Діяна Тяско зі «Свободи» разом з кількома партійцями боролася з несправедливістю в центрі дитячої і юнацької творчості.

Кілька відеофрагментів викладено на ФБ-сторінці «Свободи» (переглянути тут).

Як можна зрозуміти з відеонарізок, вдень біля ЦДЮТ роздавали газету «Тарасові джерела». Наприкінці 90-х- початку «нульових» це було культурологічне видання, головним редактором якого був тележурналіст Олександр Марченко. На даний час, судячи з усього, газетою займається Володимир Матюша – екс-голова черкаської ТВК. Зараз Матюша називає себе головою Черкаського антикорупційного люстраційного бюро.

Діяна з карколомною швидкістю провела експертизу матеріалів у «Тарасових джерелах» і дійшла до висновку: газета наклепницька. Раніше в Україні наклепницький зміст публікацій «лопухи» доводили в судах (якщо виходило). Черкаська «Свобода» на зайвий формалізм не страждає – якщо Діяна сказала «наклеп», то сперечатися тут ні з чим.

До ЦДЮТ викликали поліцію. Допомога надійшла й до розповсюджувачів. Кілька чоловіків, в яких дописувачі Фейсбуку встановили членів партії вільних демократів Одарича-Бродського, влаштували бійку зі свободівцями безпосередньо в фойе ЦДЮТ (на відео це можна побачити). Ну а чим ще зайнятися в центрі дитячої та юнацької творчості переросткам з бліц-експертом Діяною? Не малювати ж, або й того гірше – танцювати…

Провінцію зацікавило – що ж обороняли ПВД-ки від Діяни?

І тут виявилося -о-па! В згаданій газеті – 8 сторінок (скани сторінок виклав у себе депутат Черкаської міськради від ПВД Олександр Згіблов). На трьох сторінках йдеться про мера Бондаренка та його команду з «Батьківщини». А от на решті …передруки з Провінції.

При цьому один з матеріалів під назвою «Дерибан по-черкаськи або елементи нового курсу в дії» поданий, як матеріал нашого видання, хоча ніколи в нас не оприлюднювався й ніким з авторів не писався.

Решта ж знаходиться у відкритому доступі і кожен може або оживити їх у пам’яті, або прочитати ( «Торжествующий хам» (читати тут), «Два мира, два образа жизни. Одна страна» (читати тут), «Берегові схили Дніпра – свободі!» (читати тут). Охочі можуть знайти бодай одне слово, яке можна розцінити, як наклеп…

У даному випадку головний черкаський антикорупціонер та суперлюстратор Матюша зекономив на гонорарах. А наші матеріали використані місцевою опозицією для інформаційної боротьби з владою в місті. Хоча ставати в позу й кричати про порушення авторських прав «Провінція» не буде. Це те ж саме, що автору пісень забороняти їх виконання не автентичними співаками. Співають – і добре…

Але після цієї події чомусь…дуже душа почала боліти за вічного директора ЦДЮТ Олега Забєліна. Чому? А давайте загинати пальці.

blank

У вівторок до ЦДЮТ прилетіла Діяна, викрила Матюшу, в офісі якого лежать пачки газет з «наклепницькою інформацією на патріотів».

А вже наступного дня зранку керівник Департаменту освіти й науки Черкаського МВК Воронов розміщує пост про те, що в ЦДЮТ, замість дітей виховувати, «трусєлями торгують» (у директора ЦДЮТ справді є звичка – з настанням холодів у фойє влаштовують ярмарок з продажу товарів широкого вжитку).

То що ж це робиться? «Трусєля» – в фойє, наклепницькі газети – в кабінетах, та ще, найголовніше – Забєлін підступно спілкується з усіма російською мовою. Треба негайно робити кадрові висновки. І хто може звалити на себе цей тягар? Так от же – Діяна…

Звісно, це лише припущення. Але скількох клоунів зі «Свободи» працевлаштували по Черкасам в останні місяці на хлібні місця?

Хіба хтось здивується, якщо незабаром усміхнений лідер черкаської «Свободи» Юрко Ботнар гучно заспіває під балконом Діяни пісню про те, що вакансія в ЦДЮТ – вільна…

Звісно, пісня прозвучить в українському перекладі, засвідченому нотаріально. Щоправда після такого доведеться проводити загальноміську евакуацію дітей з ЦДЮТ…

blank

Ніколи не думали, що напишемо це, але доведеться: тримайся, Забєлін!

Передрук з інтернет-видання “Провінція“, автор Олег Фаріонов