Стріляти, надавати медичну допомогу та виконувати вправи на логіку. У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби України імені генерал-майора Ігоря Момота сьогодні відбулися змагання підрозділів спеціального призначення «Дозор». Участь взяли 18 команд із усієї України. Турнір складався із 8 етапів, розповідає Суспільне телебачення.

Бійці підрозділу спеціального призначення «Дозор» свої обличчя не показують та ім’я не називають. Зі слів їхнього керівника Максима Балагура, сили цього підрозділу задіюють на найскладніших ділянках кордону, для боротьби з протиправною діяльністю. Сьогодні учасникам треба впоратися з вісьмома етапами.

«Зараз спецпризначенці знайшли пораненого, вони мають його винести на ношах та перенести в той пункт, де нададуть медичну допомогу».

За легендою пораненому потрібно зупинити кровотечу та віднести його до автомобіля. Військовослужбовець державної прикордонної служби Олександр розповідає, зупиняти кровотечу має вміти кожен військовий. На кожному етапі свої завдання. Це і пошук спеціальних позначок у задимленому приміщенні. Далі стрільба по мішенях.

Боєць із позивним «Блек», розповідає що необхідно, аби пройти всі етапи.

«Фізична підготовка, бойовий вишкіл, вміння стріляти з різних видів озброєння».

Як розповів начальник десятого окремого загону оперативного реагування державної прикордонної служби «ДОЗОР» Максим Балагура, мета турніру – оцінити рівень підготовки військовослужбовців.

«Вправи поділені таким чином, що ми можемо побачити як їх фізичну підготовку так і професійну, розумову так і вміння і навички володіння зброєю».

Турнір присвячений пам’яті Василя Полякова – військовослужбовця підрозділу «Дозор» держприкордонслужби, який загинув 2014-року на Сході України.