Всесвітньовідомий мандрівник та український історик Сергій Гордієнко приплив 12 листопада на одномісному морському каяку до Черкас. Екстремал мандрує майже протягом усього життя.

Чоловік подолав понад 160 тисяч кілометрів у всьому світі, побував на всіх континентах, зокрема двічі досяг Північного полюса. Про це йдеться на Facebook-сторінці Черкаського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини.

У Черкасах Сергій Гордієнко відвідав міський археологічний музей. Понад годину він розглядав експонати і слухав пояснення археолога Михайла Сиволапа. Насамкінець історик сфотографувався з директором і залишив запис у Книзі відгуків.blank

Зазначимо, Гордієнко обплив на каяку по периметру Чорне море, боровся з багатоденним шестибальним штормом, пливучи вздовж берегів Охотського моря. На лижах він пройшов тисячі кілометрів через глуху тайгу, непривітну тундру та кригою Льодовитого океану.

Чоловік перетнув вздовж і впоперек Євразію, подолавши пішки десятки тисяч кілометрів. Був учасником першої української антарктичної експедиції, протягом 7 місяців пройшов півтори тисячі кілометрів вздовж Антарктичного півострова.

blank

Із півдня на північ екстремал перетнув Південну і Центральну Америку, долаючи джунглі й гірські хребти. На каное підкорював Амазонку і перетинав Північне полярне коло, пропливши тисячі кілометрів річкою Об.

В умовах пекельної спеки Сергій Гордієнко перетнув із заходу на схід пустелю Сахару, піднімався на найвищу гору Північної Америки. Безстрашно пробирався через палаючі ліси і торфовища.blank