Відомий український казкар Сашко Лірник відвідав Катеринопіль. У центральній бібліотеці селища він зустрівся із маленькими та старшими шанувальниками. Про це пише видання «Вісті Черкащини».

«Під час зустрічі відбулося «живе» спілкування дітей зі справжнім відомим казкарем, талановитим актором, сценаристом, телеведучим та надзвичайно позитивною особистістю – Олександром Івановичем Власюком, більш відомим під ім’ям Сашко Лірник.

Як тільки Сашко Лірник вийшов на сцену, діти відклали гаджети і стали уважно слухали казкаря, який не лише розповідав казки, а і залучав дітей до театрального дійства. То ж, стара казка «Пан Коцький» зазвучала на новий лад, а актори із залу вправно виконували свою роль: гавкали, співали, стрибали, муркотіли та сміялися. Діти та дорослі «приміряли» на себе казкові образи та охоче йшли на контакт. Всі отримали щедру порцію позитивного заряду. Але найголовнішим було те, що очі дітей горіли захватом і з облич не сходили щасливі усмішки», – розповіла бібліотекарка Наталія Руренко.

Для своїх читачів казкар підготував сюрприз: подарував бібліотеці щойно видану книгу «Доктор Крапелька».

До слова, народився митець в Умані. Заслужений працівник культури України. Відомий як казкар, сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. В минулому Сашко Лірник був учасником київського гурту «Вій». Грає на колісній лірі, гітарі. Автор сценарію та ініціатор створення фільмів «Чорний козак», «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке», мультсеріалу «Моя країна – Україна».