Народний депутат України Віталій Войцехіський розповів, що сьогодні у ВР на підкомітеті з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування говоритимуть про інститут старост. А вже двадцятого травня планується розглянути на засіданні комітету законопроєкт “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану.

“Чи проводити громадські обговорення під час воєнного стану, скільки жителів має мінімально налічувати старостистинський округ, як обʼєднувати населені пункти в округи? На ці та інші питання шукав відповіді Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування. Маємо за правило організовувати регулярні зустрічі з тими, кого стосуються законопроєкти, що приймаються. В нашому пулі – органи місцевого самоврядування, керівники ОТГ, старости. Такі зустрічі запроваджуємо не лише у столиці, а й по країні в цілому. Днями обговорили тему “Інститут старости. Сучасний підхід та перспективи розвитку”. Законопроєкт щодо старост маємо прийняти у другому читанні і тут виникає чимало практичних питань. Спілкуючись зі старостами чи головами громад спільно шукаємо вирішення проблем.” – повідомив нардеп.

Віталій Войцехівський висловив сподівання, що на пленарному засіданні депутати підтримають нормативний документ, який буде сприяти сталому розвитку територій.