Народний депутат України Віталій Войцехівський днями зустрівся із волонтерськими організаціями міста Черкаси та Золотоноші.

“Волонтери збентежені постановою Кабінету Міністрів 953, яка вимагає детального переліку гуманітарної допомоги та стислих термінів розподілу гуманітарних вантажів.

Ніхто не заперечує, що в питанні гуманітарної допомоги потрібно наводити порядок, але через цей документ допомога українським захисникам з-за кордону та діяльність волонтерських організацій може фактично повністю припинитися з 1 грудня.

Невдовзі, щоб отримати дозвіл на ввезення гуманітарної вантажу, потрібно буде надавати його точний перелік та реєструвати в автоматизованій системі. Але ж гуманітарний вантаж часто формується з тисяч приватних пожертв, і детальний перелік ніхто не складатиме. Тож волонтерам доведеться просто відмовлятися від допомоги через цю формальну бюрократичну перепону.

“В новому порядку прописані мізерні терміни доставки та розподілу гуманітарних вантажів. В умовах війни їх неможливо дотримуватись”, – стверджують волонтери.

Народні депутати, члени МФО «ВПО України», вже звернулися до Прем’єр-міністра, вимогою відтермінувати постанову до закінчення військового стану.” – прозвітував про свою роботу нардеп.