У Житомирі пройшло виїзне засідання підкомітетів Комітету з питань органів державної влади, місцевого самоврядування Верховної Ради України. Серед учасників заходу – і народний депутат з Черкащини Віталій Войцехівський.

“Спільно з колегами провели відкритий діалог на майданчику підкомітетів з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування і з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії.

У плані адміністративно-територіального устрою та виборчого процесу наразі маємо безліч запитань, що зумовлені військовим часом. Це і території, які були в окупації, і внутрішньо-переміщенні особи, і люди, які виїхали за межі країни. Розпочинаємо працювати вже зараз над проблемними питаннями, аби після перемоги мати законодавчу базу та чіткий алгоритм дій.

Обговорили механізми визначення належності особи до певної територіальної громади з метою реалізації виборчих прав; реалізація виборчих прав громадянами (у тому числі щодо участі у виборчому процесі, пов’язаних із правом голосу), які підозрюються в колабораціонізмі або державній зраді.” – розповів нардеп.