Вчителька з Варшави – Наталія Прухняк навчає польської мови учнів 4-6 класів Першої міської гімназії Черкас. Працює волонтеркою другий місяць. Розповідає Суспільне телебачення.


Наталія Прухняк навчає польської мови у Першій гімназії Черкас – 4-ті, 5-ті, 6-ті класи. Каже – головне налагодити комунікацію із дітьми, щоб вивчення іноземної мови не було нудним.

«Діти, які почали вивчати польську мову у школі – на початковому етапі. Я стараюсь задіювати їх усіх. Щоб вони усі брали участь у занятті, багато говорили, освоювали до мови».

Учень 6-Б Данило Щукін розповідає – польську вивчає, бо хоче стати ІТ-спеціалістом, вищу освіту хоче здобувати у Польщі, тому вивчення цієї мови обрав не випадково.

«Польська дуже схожа на українську і російську, тому її легше вивчати, ніж німецьку тому я вирішив взяти польську мову. Є такі моменти, коли важко, а є слова і речення які легко запам’ятати».

Вчити польську з носієм мови хоч і складніше, але цікаво – розповідає Вероніка Ляшенко.

«Це дуже гарний досвід. Ти розумієш, що ця людина приїхала з Польщі навчити тебе вчити польську дуже цікаво. Тому що, якщо поїдеш до Польщі, зможеш хоч щось зрозуміти».

Викладати у першій гімназії Наталія Прушняк почала з початку навчального року, розповідає директор закладу освіти Сергій Саєнко.

«Ми дуже задоволені, по-перше вона професійний дипломат – і у прямому, і в переносному смислах тому вона легко сходиться з дітьми. Вона уміє працювати із дітьми. А по-друге вона принесла багато методик вивчення саме польської мови».

Сергій Саєнко додає – Наталія Прухняк працюватиме у гімназії до кінця цього навчального року.