Форум «SEB – 2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження країни» днями відбувся у столиці на базі Національного університету біоресурсів та природокористування. В роботі заходу брали участь більше пів тисячі учасників – представники органів державної влади, бізнесу, наукових, освітніх і громадських організацій. Поділитися досвідом та напрацюваннями до виступу на Форумі був запрошений голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Учасники форуму обговорили ефективні механізми співпраці між закладами освіти, науки та бізнес-середовищем, реалізацію євроінтеграційних процесів, розвитку та гармонізацію інноваційного середовища. Крім того, окреслили нагальні потреби громад та пріоритети майбутньої співпраці. Усе – задля перемоги та післявоєнного відновлення України.

blank Під час форуму голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук говорив про сучасні тренди формування кадрового потенціалу енергетичної компанії та важливість співпраці з закладами освіти та Національним університетом біоресурсів та природокористування. За його словами вона є більш ніж успішною.

blank– Одним з кроків є співпраця з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, вищими навчальними та професійно технічними закладами регіону. Це дозволяє нам забезпечувати високу якість професійної підготовки спеціалістів шляхом об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових та корпоративних ресурсів,- розповів голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – Так, на сьогодні у компанії працює більше ста випускників Національного університету біоресурсів і природокористування України і кожен з них зарекомендував себе як професійний та кваліфікований спеціаліст, здатний виконувати усі завдання, покладені на нього. Серед них 34 працівника, які нині займають керівні посади, що складає майже половину управлінського складу Товариства. Це і директори філій та структурних підрозділів, заступники директорів та начальники служб та відділів. Усі вони змогли показати не лише фахові знання, а й організаторські здібності, та пройшли кар’єрною сходинкою починаючи від спеціаліста до співробітника керівної ланки. Отже, формування кадрового потенціалу починається зі співпраці з навчальними закладами.

blank ПАТ «Черкасиобленерго» приділяє особливу увагу питанням формування кадрового потенціалу, розвитку у майбутніх фахівців здатності динамічно поєднувати знання, уміння, комунікативні навички з діяльністю та відповідальністю під час вирішення завдань і проблемних питань у галузі електроенергетики, а також практиці, саме у виробничих умовах, реалізувати та вдосконалити результати теоретичної підготовки.

blankНа початку цього року програму підвищення кваліфікації в інституті пройшли 20 працівників ПАТ «Черкасиобленерго». Відповідно до укладеної Угоди про співпрацю студентам ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження надаються місця практичної підготовки у структурах підприємства. Насамперед, шляхом впровадження дуальної форми навчання.

blankТакож він додав, що на базі навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго” проводять первинну підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку для працівників Товариства з 13 робітничих професій. До освітнього процесу залучені керівники та провідні фахівці за напрямами, викладачі навчального центру Товариства. Навчання включає в себе також майстер-класи, а це вирішення реальних виробничих ситуацій, що є важливим. Заняття проводяться в сучасно обладнаних кабінетах та лабораторіях. В умовах воєнного стану працівники навчального центру проводять навчання онлайн. Фахівці ПАТ “Черкасиобленерго” лише за 2021 рік розробили та провели більше ста освітніх заходів, семінарів та тренінгів для розвитку професійних, комунікативних, управлінських та особистісних навичок працівник всіх ланок та підрозділів компанії.

blankНаостанок, Олег Самчук наголосив присутнім, що основна цінність кожної компанії – це колектив. А соціально захищений працівник – запорука стабільної та ефективної роботи підприємства.

blank Також він зазначив, що для розвитку як компаній так і країни, важливо мінімізувати міграцію освіченої молоді, створивши для неї зрозумілий, реальний шлях успішної реалізації потенціалу в майбутньому. А якщо молодь залишається в країні, працює, створює родини, то відповідно розвивається і відбудовується вся наша держава.

blankПо завершенню форуму учасники ухвалили звернення до всього українського народу, Президента України, Верховної Ради України, органів державної влади та місцевого самоврядування із словами підтримки дій, спрямованих на захист оборони і безпеки держави та закликом до єдності, солідарності та готовності обороняти Україну для забезпечення її перемоги та післявоєнного відродження.