Незабаром вулицю Шкільну та Мар’янівський навчально-виховний комплекс перейменують на честь українського літературознавця, публіциста, прозаїка і громадського діяча Михайла Слабошпицького, уродженця села Мар’янівка Шполянської ОТГ, який пішов із життя 30 травня 2021 року, незадовго до 75-річчя. Інформують у Шполянській громаді.

Таку пропозицію внесли громадський активіст Олексій Пірогов, староста села і директор школи враховуючи суспільну думку жителів Мар’янівки. Ініціативу мар’янівців підтримала Шполянська міська рада ОТГ і оголосила громадські обговорення щодо присвоєння нової назви школі і перейменування сільської вулиці.

– Михайло Слабошкицький, наш земляк, яким гордиться вся Україна. Його творчість – це суверенна територія української мовної спадщини. Пишаємося ім’ям М. Слабошпицького, адже письменник відомий всьому світові! Незабаром його славетне ім’я укоріниться в рідному селі назвою вулиці де народився і закладі освіти, з якого починав свій шлях до науки, — зауважив міський голова Сергій Кравченко.

Михайло Слабошпицький (28.07.1946-30.05.2021) був членом Національної спілки письменників України. У різні періоди кар’єри працював редактором відділу критики газети «Літературна Україна», а також головним редактором газети «Вісті з України» та журналу «Вавилон-XX».

З 1995 року став очільником видавництва «Ярославів Вал» та виконавчим директором Ліги українських меценатів. Крім того, Слабошпицький був співголовою координаційної ради Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Серед його робіт є понад два десятки книжок для дітей та юнацтва, проза, публіцистика й літературна критика.

У 2005 році Слабошпицький став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка за роман-біографію «Поет із пекла (Тодось Осьмачка)».