Виходить друком унікальна книга спогадів борця за Волю – про події Визвольної боротьби у Києві та рідному для нього Каневі Олекси Варавви-Кобця. Про це пише “Козацький край“.

Від автора книги “Записки полоненого”, яку порівнювали з відомим твором Ремарка “На Західному фронті без змін”, тепер до читачів виходять “Записки письменника”.

Олексій Варавва (літ. псевдонім О. Кобець) мріяв опублікувати спогади пережитого ним і друзями-письменниками у першій половині бурхливого ХХ століття. Це мала бути книга великої історичної ваги, в якій словами очевидця були б описані події, важливі для національного самоусвідомлення: як приймалися ІІІ та ІV Універсали, подробиці загарбання Києва більшовицькими окупантами, життєві обставини Павла Тичини, трагедія письменників Грицька Чупринки, Григорія Косинки, Миколи Хвильового, Миколи Вороного та героя визвольних змагань, генерала армії УНР Юрка Тютюнника, суд над СВУ…

Мрію літератора здійснив Ігор Максимов, що упорядкував і підготував до друку як опубліковані статті, так і матеріали з родинних архівів.

Книга “Записки письменника”, обсягом 148 сторінок, виходить у видавництві “Панмедія”.

Адреса для замовлення: panmedia-2@ukr.net