Традиційно у березні відзначають Міжнародний день театру. За рік повномасштабного вторгнення цей вид мистецтва для українців змінився – він став зброєю на культурному фронті. Актор Тарас Цимбалюк запевняє: дедалі більше глядачів почали цінувати вистави й долучатися до цієї культури. За лаштунками шоу “єПитання” він ексклюзивно поділився подробицями акторської роботи під час війни. Про це інформує 24 Канал.


Тарас Цимбалюк про акторську кар’єру під час війни

Минулого року ми їздили до Чернігова, який є прифронтовою зоною. І там наша вистава стала для глядачів ковтком свіжого повітря. Було видно, що люди наче проживали її. Усі сконцентровано дивилися на сцену,
– каже Тарас Цимбалюк.

Навесні 2022 року для українців похід у театр чи кіно був певною мірою розкішшю. За словами актора, тоді всі ми жили в страху та стресі, тому було не до цього.

Актор зізнається, що вистави мають і благодійну мету: “Частину зароблених коштів з виступів ми віддаємо на ЗСУ. Зокрема, вже відремонтували військовим дві тачки, ще купили броніки. Власне кажучи, заради цього й почали виступати після 24 лютого. Допомога ЗСУ і робота, пов’язана з творчістю, дали в сумі дуже класну ініціативу”, – зазначає Тарас.