У місті Черкаси в Центрі розвитку громадянського суспільства “Твій Простір” відбулося відкриття тематичної виставки “Річ у тім…”, що присвячена проблемі домашнього насильства. Інформують у пресслужбі патрульної поліції Черкащини.


В рамках всесвітньої акції “16 днів проти насильства”, інспектори відділу зв’язків з громадськістю відвідали цю виставку та поділилися своїми враженнями. Всього представлено 16 експонатів, які люди використовують щоденно, навіть не задумуючись, що в декого ці предмети викликають жахливі емоції та біль, адже пов’язані з домашнім насильством.

Біля кожного експоната є QR-код, який потрібно відсканувати і, таким чином, ви зможете прослухати його історію. Саме в такий спосіб, організатори привертають увагу громадськості до проблеми домашнього насильства. Наші патрульні на постійній основі проводять превентивні заходи з різними категоріями населення, щоб запобігти проявам насильства.

Експозицію можна переглянути в Центрі розвитку громадянського суспільства “Твій Простір” з 30 листопада по 10 грудня за адресою: вулиця Остафія Дашковича, 19, мінус 2-й поверх (ТРЦ Хрещатик Сіті).

Нагадуємо, якщо ви постраждали від насильства звертайтеся за допомогою:
– Національна поліція України: 102
– Урядова гаряча лінія: 15-47
– Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103
– Чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot діє в месенджері Telegram.