Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), повідомляють у прес-службі відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власника військово-патріотичного музею на Звенигородщині затримала поліція за… збройний напад

Установлено, що 51-річний житель м. Звенигородка, в січні поточного року, після проведення процесуальної дії, а саме вручення йому повідомлення про підозру у кримінальному провадженні, в одному з сіл Звенигородського району, висловлюючи погрози вбивством, здійснив декілька пострілів з нарізної вогнепальної зброї в бік слідчого СУ ГУНП в Черкаській області.

На цей час чоловіку повідомлено про підозру та судом задоволено клопотання прокурора про застосування щодо останнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк вїд 9 (дев’яти) до 15 (п’ятнадцяти) років або довічного позбавлення волі.