На рішення черкаських депутатів не зважатиме та оскаржуватиме його в суді. Про це розповів у коментарі Суспільному генеральний підрядник, який нині керує роботами на ділянці по вулиці Лісова Просіка у Черкасах, Альберт Норченко.

З його слів, право робити зрубати ліс мав і законодавство не порушував.

Рішення міськради щодо скасування містобудівних умов, які дав департамент архітектури, Норченко назвав “політичним”, на яке він не зважає.

“Я при виконанні цих робіт не порушував жодних вимог чинного законодавства і мав право вирубувати ці дерева. Я відкрив договір оренди, який мені надав забудовник, і там було вказано, що це земельна ділянка під забудову”, — пояснив він.

Згідно з дозволами, які видав забудовнику департамент, максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки становив 20 відсотків. Однак дерева вирубали по всій площі ділянки. Генпідрядник прокоментував це так:

“Я вважаю, якщо там більш ніж 70 відсотків дерев, за висновками міськради, були хворі і їм рік-два лишалися жити, і якщо натомість по плану будуть висаджені нові сосни, яких у кількості буде більше, ніж здорових дерев і тих, які повідживали свій час, то я не розумію, в чому проблема. Якщо порушити теперішній ліс, то два-три роки — і він вимре. А якщо посадити суцільно новий після забудови, то він буде жити та рости”.

На питання, чи будуть продовжувати надалі вирубувати дерева, Альберт Норченко відповів, що більше немає що вирубувати:

“А там немає вже чого вирубувати. Що там вирубувати? Я вважаю, що міській раді потрібно було б перед тим, як виносити такі рішення, викликати забудовника та ознайомити з планом озеленення цієї ділянки і включити її як невід’ємну частину цього проєкту”.

Як розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко, на цій ділянці влітку 2022 року була проведена інвентаризація зелених насаджень.