Спеціальний раціон важливий для котів, щоб підтримувати їх комфортне самопочуття. Тому, існують спеціальні лінійки корму для котів для виведення шерсті. Вони дозволяють запобігти утворенню шерстяних грудок у шлунку тварини та позитивно вплинути на здоров’я тварини. Такий відповідальний підхід зі сторони господаря позитивно впливає на житті та настрої тварини. У найбільшу зону ризику потрапляють довгошерсті породи, а також тварини, які ведуть малорухливий спосіб життя або знаходяться в літньому віці, тому варто приділяти достатньо уваги на догляд за ними.

Офіційний інтернет-магазин Club 4 Paws пропонує розглянути особливості та аспекти щодо вибору корму для виведення шерсті у котів.

Для чого потрібен корм для виведення шерсті?

Коти та кішки – це дуже охайні тварини, які систематично миються. Проте, через те, що шерстяний покрив постійно оновлюється, шерсть часто потрапляє в шлунок під час гігієнічних процедур. У результаті цього, у котів можуть утворюватися шерстяні грудочки в шлунку.

Важливо усвідомлювати, що акумуляція шерсті в організмі може стати серйозною загрозою для здоров’я тварини, оскільки може спричинити закупорення шлунково-кишкового тракту та призвести до негативних наслідків. Тому своєчасна профілактика цієї проблеми дуже важлива. Спеціально розроблений корм, спрямований на виведення шерсті, може допомогти уникнути небезпечних утворень. Ранніми ознаками потенційної проблеми можуть бути:

  • Відсутність апетиту;
  • Блювота або нудота;
  • Закреп;
  • Зміни у стані шерсті;
  • Зниження активності вашого улюбленця.

Для зменшення ризику накопичення шерсті, варто:

  • Включити в раціон корм для виведення шерсті, особливо в періоди линяння;
  • Регулярно вичісувати свого улюбленця.

Принцип дії корму для виведення шерсті

Корми для виведення шерсті були перевірені далеко не одним господарем. Їх ефективність гарантована, завдяки спеціальним комплексам компонентів, які включають поєднання клітковини та мікрокристалічною целюлозою.

Зрозуміти, що корм буде результативний можна, звертаючи увагу на його особливості. Перелічимо основні фактори хорошого раціону для виведення шерсті:

  • Високий вміст волокон (целюлоза, пектин і т.д.), які сприятимуть виведенню шерсті та мʼякому випорожненню.
  • Якісний склад, який характеризується збалансованістю елементів – білків, жирів та вуглеводів. Він повинен працювати не лише на проблеми з шерстю, але й забезпечувати організм кота всіма необхідними корисними елементами.

Додатково, потрібно потурбуватися про достатню кількість води та вільний доступ до неї. Правильний водний баланс теж буде позитивно впливати на процеси травлення.

Рекомендації по вдалому вибору раціону

Раціон повинен підбиратись таким чином, щоб вберегти тварину від можливих захворювань та дискомфортних відчуттів. Залишитись задоволеними в покупці дозволить відповідальний підхід до всіх деталей. Для цього звертайте увагу на склад, відсутність шкідливих компонентів, виробника та його рейтинг, а також відгуки інших власників котів.

Корм для виведення шерсті зазвичай використовують профілактично, щоб уникнути можливих неприємностей. Він особливо актуальний в період линяння, тому насичений пребіотиками склад, допомагає налагодити роботу шлунково-кишечного тракту. Враховуйте, що корм не можна швидко або регулярно змінювати, тому одразу оберіть той, який з більшою ймовірністю підійде вашому улюбленцю. Якщо ж довелось перейти на інше харчування, робіть це поступово, збільшуючи з кожним разом порції нового корму. Обов’язково відстежуйте поведінку свого кота та його реакцію. Зазвичай, на такий перехід відбувається протягом 7 днів.

Висновки

Оптимальним рішенням для розв’язання проблеми з виведенням шерсті є спеціальний корм, який не потребує додаткових витрат, оскільки ціна майже така ж, як і у звичайних кормів. Цей тип харчування сприяє перетравленню шерсті, що дозволяє природним чином виводити грудочки без неприємних відчуттів для тварини.

Якщо ви шукаєте корм, який відповідає найвищим стандартам якості, зверніть увагу на продукції торгової марки Клуб 4 Лапи. При виборі враховуйте не лише склад, а й індивідуальні потреби свого кота, його вік та розміри. Це дозволить правильно сформулювати порції та не перегодовувати улюбленця занадто великою кількістю їжі.