Нинішня зима на Черкащині виявляється найтеплішою за весь період спостережень. Середня температура за сезон, за попередніми розрахунками, перевищує норму на 6º. За кліматичними даними, після такої теплої та малосніжної зими, перша половина весни теж обіцяє бути теплою та недобором опадів, але можливі короткочасні затоки холоду. В другій половині зростає ймовірність частих зливових дощів на помірному температурному фоні.

Але не слід забувати, що березень – один з найбільш мінливих місяців весни. Йому властиві як зимові, так і весняні риси. Тому заморозки у цей період – явище звичайне, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. За чисельним прогнозом Українського гідрометцентру, цьогорічний березень очікується аномально теплим та з опадами в межах норми. Середньомісячна температура повітря прогнозується +3,5° (при нормі +0,4°), кількість опадів – 30 мм (при нормі 33 мм).

Нинішні вихідні пройдуть під впливом виступу південного антициклону, що забезпечить малохмарну погоду, теплі дні і прохолодні ночі на фоні зростання атмосферного тиску. Температура вночі 1-3º морозу, вдень 6-8º тепла.

На початку нового тижня, з наближенням чергового західного циклону, збільшиться хмарність, хоча суттєвих опадів не передбачається. Натомість посилені південні вітри почнуть постачати в наш регіон теплі повітряні маси. Температура повітря вночі 2-7º тепла, вдень підвищиться до 10-15º.

Весна стартує в умовах комфортної погоди і з кожним днем її прикмети ставатимуть все яскравішими.