Сьогодні в Черкасах обирають мера та депутатів місцевих рад, проте черкасці не дуже спішать скористатись своїм виборчим правом.

Як зазначають самі члени дільничних виборчих комісій, явка виборців на першу половину дня складає лише 10 відсотків від загальної кількості, ймовірно, люди просто бояться заразитись коронавірусом. Ідуть голосувати переважно пенсіонери.

blank

blank

На дільницях витримані всі карантинні норми – різні входи для дільниць, якщо вони знаходяться в одному приміщенні, дезінфектори при входах, температурний скринінг, масковий режим, члени комісій працюють в рукавичках, документи в руки від громадян не беруть, виборці голосують зі своїми ручками.

На тих дільницях, де побували наші журналісти, черг немає. Однак у соцмережах скаржаться, що подекуди люди стоять по 40 хвилин, щоб отримати бюлетені для голосування.

blank

Спостерігач “Котенко” скринінг пройшов. На дільниці він чергує від самого відкриття.

Також паралельно в Черкасах проводяться два опитування: екзит пол Савіка Шустера стосовно виборів мера Черкас, та опитування від Президента України. Утім, опитування від Зеленського є не на всіх дільницях, біля деяких скриньок із п’ятьма запитаннями не бачили зовсім.

blank