Колектив Черкаської обласної філармонії єдиний від України представлятиме народний танець на фестивалі в Італії. Для виступу артисти підготували програму з п’яти номерів, розповів Суспільному директор філармонії Юрій Федоряка.

Учасник балетної групи Ілля розповів, що про те, що вони виступатимуть за кордоном, дізнався за два тижні до поїздки. Перед подією — хвилюється: “Я відчуваю на собі велику таку відповідальність, через те, що саме наш колектив і саме ми, єдині такі з України, будемо це робить”.

Колега Іллі — Кароліна за кордон їздить не часто, але нині надихає її не сама подорож, а мета: “Ми хочемо надихнути італійський народ на допомогу Україні, на підтримку нам, ми цього вартуємо і ми дуже надіємось, що так і буде”.

Фестиваль відбудеться 27-29 травня в курортному місті Беларія-Іджеа-Марина. Організатори присвятили подію українській культурі і запросили колектив з Черкас, пояснила балетмейстерка-постановниця Ірина Воршилова.

“Ми дуже вдячні Італії, організаторам за те, що повірили саме в нас. Ми веземо програму, що складається з традиційних українських танців. Ми хочемо показати цими танцями нашу мужність, силу, що ми незламний народ”.

Те, що на фестиваль поїдуть черкащани, – не випадковість, вважає директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка. Цей колектив він є чи не найкращим в Україні: “Наш колектив дуже відомий і його знають повсюди, це другий колектив після національного хора Верьовки, де є багатство танцю пісні і музики, об’єднано в великому колективі”.

Цей фестиваль в Італії відбувається щороку, починаючи із 1993-го. Він покликаний через танці знайомити мешканців міста із різними народами світу та їхньою танцювальною культурою. Цьогоріч тема – “Україна”. Тож черкащани сподіваються гідно виступити, додав Юрій Федоряка.