Європейська Комісія та Уряд України підписали угоду про пакет підтримки у обсязі 100 мільйонів євро для відновлення і реабілітації шкіл, зруйнованих внаслідок повномасштабної агресії росії проти України. Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Планується, що допомога надходитиме до України через гуманітарних партнерів ЄС, а частково – як бюджетна підтримка для Уряду України.

Зокрема, пакет допомоги включає виділення 34 мільйони євро гуманітарної допомоги, з них 20 мільйонів євро спрямовуються через Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) і 14 мільйонів євро – через Програму розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

Ця підтримка зосереджуватиметься на дрібному та середньому ремонті, зокрема на ремонті вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення, а також на наданні шкільного обладнання для навчальних приміщень та бомбосховищ.

Ще 66 мільйонів євро буде надано безпосередньо українському уряду як бюджетна підтримка.

Окрім того, Європейська Комісія виділила близько 14 мільйонів євро на придбання шкільних автобусів, щоб безпечно перевозити українських дітей до школи.

Комісія також започаткувала загальносоюзну кампанію солідарності з благодійної передачі шкільних автобусів для України, які спрямовуються через Механізм цивільного захисту ЄС.

Наразі з ЄС та його держав-членів прямують приблизно 240 автобусів. Згодом надійде ще більше.