“Європейська солідарність” в Черкаській міській раді не прагне у більшість, яка буде формуватись навколо переобраного міського голови Анатолія Бондаренка. Про це у коментарі “Дзвін.media” повідомив лідер майбутньої фракції Сергій Кудактін.

“Ми не ставили собі за мету обов’язково увійти у більшість. Ми будемо розглядати всі питання, які виноситимуться на розгляд депутатського корпусу, і ті, які будуть адекватні і на розвиток міста, – за ті будемо голосувати, а у жодні домовняки вступати не будемо”, – наголосив Кудактін.

Між тим, він припускає, що процес формування виконкому та обрання нового секретаря буде непростим.

“Не думаю, що у міській раді взагалі вдасться створити сталу широку коаліцію. Бо навіть гіпотетично, якби, наприклад, переміг висуванець “Голосу” Віктор Євпак, якого підтримали і “Слуги народу”, – “Європейська солідарність” у таку коаліцію не вступила б. Так само у нас є протиріччя із партією “За майбутнє”. І між цими політичними силами також є тертя, тому переконаний, що буде умовна більшість, яка ситуативно підтримуватиме ті чи інші питання. Стосовно виконкому чи секретаря, – то логічно було б, по-європейськи, запропонувати якісь контролюючі посади представникам опозиції – “Голосу”, нашій політичній силі. Щось подібне практикувалось у Верховній Раді, коли ключові комітети та посаду віце-спікера віддавали опозиції. Утім, не думаю, що тут такий принцип спрацює. Це питання міського голови, бо він вносить кандидатури на розгляд сесії. Зараз обговорюються різні кандидатури, але по факту, як уже неодноразово було, обраними можуть бути зовсім інші люди. “Європейській солідарності” ж поки що взагалі не надходило жодних пропозицій. Тому ми бачимо себе в конструктивній опозиції”, – озвучив позицію фракції Кудактін.

Більше того, лідер міської “ЄС” припускає, що процес формування може й затягнутись і чинний виконком у статусі “в.о.” пропрацює ще деякий час.