Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України з вересня 2018 року розпочалася Всеукраїнська краєзнавча акція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Захід розрахований на три роки. Метою акції є громадянське виховання дітей та молоді на засадах історичної правди про боротьбу українського народу за державну незалежність.

 Юні пошуковці Черкащини активно долучились до пошукової роботи з вивчення історії Української революції в рідному краї. На обласний етап акції, який проводить Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, надійшло 27 робіт за п’ятьма напрямками акції. На думку журі, до складу якого увійшли члени обласної організації Національної спілки краєзнавців України та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, загальний рівень робіт досить високий. Першочергово судді звертали увагу на наявність пошукової роботи і вивчення місцевої історії.

Переможців краєзнавчої акції нагородили дипломами управління освіти Черкаської облдержадміністрації, лауреатів – грамотами Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради

Кращі роботи вихованців туристсько-краєзнавчого клубу «Вік» Литвинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Канівської районної ради, учениць Коврайського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» імені Г.С. Сковороди Золотоніської районної ради та вихованців гуртків станції юних туристів м. Умані візьмуть участь у Всеукраїнському етапі акції, який відбудеться в березні в Українському державному центрі національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Запрошуємо всіх юних пошуковців приєднуватись до акції, яка продовжиться у 2019 та 2020 роках.

З матеріалами щодо умов участі в заході можна ознайомитись на сайті Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради:http://ckoblsutur.ucoz.ua/