Минулий 2020-й рік виявився не надто успішним для канівського комунального підприємства «Авто-Ріка». Через постійні карантинні обмеження зумовлені боротьбою з коронавірусом повноцінно автовокзал працював лише 3 місяці. Відтак, накопичилися борги за комунальні послуги, послуги автоперевізників і навіть з виплати заробітних плат працівникам. Інформує пресслужба Канівської міської ради.

Аби втримати підприємство «на плаву» керівництво пішло на радикальні міри – провівши суттєве скорочення штатів, але і цього виявилося недостатньо. Що робити з автовокзалом Канева – радилися депутати Канівської міської ради в ході проведення спільного засідання депутатських комісій та за участі представників самого підприємства, фінансового управління та інших структурних підрозділів виконавчого комітету у п’ятницю, 5 лютого.

– Канівський автовокзал – це не тільки господарська частина міста, а й його «ворота», фактично «візитівка» Канева. Саме до нас і від нас приїжджають та від’їжджають жителі та гості міста, – наголосив директор КП «Авто-Ріка» Богдан Припіяло. – Через COVID-19 у 2020 році підприємство працювало лише 3 місяці. Щоб не накопичувати борги було ухвалено рішення скоротити частину працівників. На сьогодні на автовокзалі працює лише 6 осіб – це директор, бухгалтер і технічний персонал, які підтримують підприємство. Однак, на сьогодні маємо заборгованість по зарплаті для цих 6 працівників за 4 місяці.

Разом з тим адміністрація закладу не покладає надій відновити роботу автовокзалу.

– Плануємо «відкритися» з 1 березня ц.р., – говорить Б.Припіяло.

Однак для цього потрібно розрахуватися з боргами, а це – понад 600 тис.грн., а також мати кошти для виплати заробітної плати. Для штату із 10 осіб це орієнтовно 1,5 млн.грн. на рік.

Ніхто із присутніх депутатів не ставив під сумнів необхідність відновлення роботи автовокзалу.

– Усі перевізники хочуть, щоб «Авто-Ріка» запрацювала. Усім вигідно, коли квитки реалізуються через касу. Не потрібно додаткового контролю тощо, – повідомив депутат і керівник ТОВ «М+М» Євгеній Маланчев.

– Це КП насамперед потрібно людям, потрібно перевізникам. Воно потрібне нам усім, – зауважив депутат Віктор Огороднік.

Однак обранці наголошували на тому, щоб і саме керівництво КП докладало максимум зусиль, аби самостійно заробляти кошти, а не просто «сідати» на місцевий бюджет.

– Є оренда приміщень, є майданчик для паркування автомобілів. Це все може приносити дохід в казну «Авто-Ріки», – наголошували представники депутатського корпусу.

Начальник фінансового управління Галина Карпушенко повідомила, що на сьогодні в бюджеті вже винайдено можливість виділити підприємству кошти в розмірі 1,3 млн.грн.

– З них до березня «гасимо» всі борги і «Авто-Ріка» може відновити свою роботу. А по завершенню І-го півріччя проведемо аналіз роботи підприємства і або виділимо додатково ще кошти, або можливо, в КП справи підуть краще і цього буде достатньо, – пояснила Г.Карпушенко.

Депутати, присутні на засіданні комісії, підтримали пропозицію. Відтак, відповідний проект рішення, про виділення 1,3 млн.грн. з місцевого бюджету на потреби КП «Авто-Ріка», представники депутатського корпусу розглянуть в ході чергового зсідання сесії Канівської міської ради, яке заплановане на 25 лютого ц.р.