Заступник міського голови Мар’яна Ніщенко інформує, що нестабільна ситуація із захворюваністю на коронавірус у Золотоноші змушує вносити корективи у попереднє рішення щодо запровадження канікул у міських школах. Пише інтернет-видання zoloto.city.


– Ситуація із захворюваності серед дітей залишається стабільною, – сказала посадовиця. – Викликає занепокоєння значна кількість вчителів, які нині перебувають на лікарняних, їх близько 30. Долають хворобу п’ятнадцять педагогів. До того ж, змінюється характер осінньої погоди: за прогнозами у нашому регіоні вже за день-два знизиться температура повітря, і розпочнуться дощі. Найголовніше, коли стоїть питання про життя і здоров’я людей, тим більше дітей, неважливо – іміджеве це рішення чи ні, популярне чи ні, воно для нас – першочергове.

Розуміємо, багатьом ця ухвала не до вподоби. Але в Україні ще з 15 жовтня учні шкіл перебувають на канікулах. Керівництво міста разом з відділом освіти намагалися відтягти цей процес, скільки того дозволяла ситуація. На жаль, вдалося відтермінувати лише на кілька днів. Тому ми вирішили оголосити для золотоніських школярів дострокові канікули. Вони розпочнуться з понеділка, 19 жовтня, і триватимуть 2 тижні.

За словами Мар’яни Ніщенко, діти йдуть відпочивати. Це – не карантин, не дистанційне навчання, а звичайні осінні канікули, адаптовані до ситуації, що склалася у місті.

Дошкільні навчально-виховні установи працюватимуть у штатному режимі.