Із 4 грудня Черкаський міський РЕМ може відключити від світла об’єкти КП “Придніпровська СУБ” міста Черкаси. На сьогодні борг підприємств перед енергетиками складає понад 1 мільйон 284 тисячі гривень.  Про це повідомив директор Черкаського РЕМ Вадим Трохимець.

За його словами, борги комунальне підприємство почало накопичувати із вересня.

“Черкаський міський РЕМ має договір про постачання електричної енергії для Придніпровської СУБ, що має 600 об’єктів. Ще у вересні при нарахуванні близько 400 тисяч гривень, СУБом було сплачено близько 15 тисяч. І при нарахуванні за жовтень за спожиту електричну енергію 520 тисяч було проплачено 400 тисяч,  тому вже на перше листопада утворилася заборгованість 705 тисяч. Звітний період у Придніпровської СУБ в 20-х числах поточного місяця. Тому проведено нарахування ще у листопаді на суму 599 тисяч, і, відповідно, утворилася загальна сума заборгованості у понад мільйон”.

Вадим Петрович каже, що представник СУБу у вересні отримав повідомлення про заборгованість, повторне повідомлення було надіслано і нещодавно, 9 листопада. Проте борги досі не погашені. Наразі у листопаді сплачено лише 20 тисяч гривень.

“У понеділок ми відключили від електропостачання офіс Придніпровської СУБ. А в разі несплати змушені будемо відключати електроенергію на всіх об’єктах із 4 грудня”.

Зазначимо, що поквартирного відключення електроенергії не відбуватиметься. Мова йде про місця загального користування – ліфти, освітлення під’їздів і підвалів, тощо.

Для запобігання відключення електроенергії СУБ має сплатити борг у повному обсязі. Часткова сплата не допоможе уникнути відключення світла у під’їздах.

Директор Черкаського РЕМу Вадим Трохимець зазначав, що аналогічна ситуація виникала улітку із іншим комунальним підприємством – Соснівською СУБ, проте зараз вони є зразковими платниками. Вчасно сплачують рахунки і всі черкаські ОСББ. Енергетик закликає всіх містян вчасно сплачувати за електроенергію та не накопичувати боргів.