Акція на захист мови та проти закону Максима Бужанського, який може скасувати норму про 80% навчання у школах українською мовою, відбулась сьогодні під стінами Черкаської ОДА.

Активісти “Демократичної сокири”, “Національного корпусу”, “Європейської солідарності” та інших патріотичних партій та громадських рухів зібралися на акцію протесту. У руках – партійні прапори та гасла “Українська для українців”, “За мову будемо рубати”, “Не забирайте в дітей мову”, тощо.

blank

blank

“Сьогодні під загрозою не просто існування української мови, а й самої нації”, – зазначив у виступі активіст “Демсокири” Андрій Черевань. Та повідомив, що подібні мітинги відбуваються сьогодні під стінами Верховної Ради та у багатьох містах країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаське побоїще: розігнаний “Беркутом” мовний майдан, що став провісником Революції Гідності

Мітингарі принесли на майдан вирізану з картону фігурку нардепа Бужанського, на якій закликали написати свої “побажання” до нього.

До пікетувальників. які вже традиційно під час виступів палили фаєра, вийшов заступник голови Черкаської ОДА Юрій Безщасний.

blank

“Ваші пропозиції я передам голові Роману Боднару. Я переконаний, що правильність та розум мають перемогти, в тому числі і у Верховній Раді”.

Довідково: Законопроєкт  № 2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо навчання державною мовою в закладах освіти” планували розглядати 16 липня. Законопроєкт Максима Бужанського полягає у скасуванні частини закону про мови, яка вимагає перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank