З 1 листопада на більшості українських водоймах розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2019 року, в деяких – до кінця зимового періоду.

З метою збереження водних біоресурсів у зимовий період територіальними підрозділами рибоохоронного патруля видано відповідні накази. В них зазначено водойми та місця, де вводиться ця заборона. З документами можна ознайомитись за посиланням.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство, – не більше десяти на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

За інформацією Державного агентства рибного господарства