З 1 січня 2023 року питання про пільговий проїзд громадян вирішуватимуть виключно органи місцевого самоврядування. Тож вони або на власний розсуд дотуватимуть і надалі пільговиків, або можуть скоротити кількість категорій громадян, які не сплачують за проїзд у громадському транспорті, або ж зовсім скасувати пільговий проїзд для всіх без виключення громадян. Про це в студії “ВиЧЕрпно” розповів в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу ЧМР Сергій Отрешко.

– Держава нарешті чесно зізнається, що вона не буде гарантувати те, що не підкріплює грошима. І, якщо не будуть внесені якісь інші зміни в законодавство, з 1 січня наступного року вона перекладає на розсуд органів місцевого самоврядування вирішення питання з пільговим проїздом громадян. Тобто, власне кажучи, орган місцевого самоврядування може ухвалити рішення, що всі громадяни без винятку їздять платно в громадському транспорті, – пояснив Сергій Отрешко.

Це, наприклад, дозволить такому комунальному підприємству як “Черкасиелектротранс” стати самоокупним і міській раді більше не доведеться його постійно дотувати.

– Зрозуміло, що це непопулярне рішення. І, мабуть, воно несправделиве… бо держава ж ці пільги придумувала не просто так. Є категорія малозабезпечених людей, які дійсно не можуть собі дозволити оплачувати цей проїзд. Тому, думаю, орган місцевого самоврядування ухвалить рішення залишити певні пільгові категорії, але їх буде значно менше (зараз “Черкасиелектротранс” перевозить понад 40 пільгових категорій громадян – ред.), – додав чиновник.

Поряд із цим, відзначає Сергій Отрешко, потрібно провести монетизацію пільг:

“Наприклад, ми забезпечуємо безкоштовний проїзд пенсіонерам, зауважу, жителям Черкаської територіальної громади. Ми надаємо їм, умовно, 20 поїздок на місяць. Це я зараз лише для прикладу кажу. Уже 21 поїздка буде платна. Як це буде реалізовано: на конкретну картку пенсіонера (карту містянина – ред.) з міського бюджету буде зараховано 200 гривень. Але в транспорті всі будуть сплачувати за проїзд”.

Це, на думку посадовця, призведе щонайменше до беззбитковості тролейбусного парку, а в перспективі – й до прибутковості.

Також зараз в місті працюють над впровадженням карти містянина, на яку згодом і буде зараховуватися допомога тим пільговим категоріям громадян, яким міська рада вирішить надавати таку підтримку.