Про це в ході останньої апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 25 вересня ц.р., повідомила начальник відділу освіти Надія Голда. Нові послаблення можливі у зв’язку із виведенням Канева із «червоної» карантинної зони. Відповідно до останнього рішення державної комісії з питань ТЕБ та НС Канів потрапив до «помаранчевої» зони.

– Нові карантинні обмеження дозволяють відновити начально-виховний процес безпосередньо в навчальних закладах, – наголосила Н.Голда. – Тому з понеділка всі школи і дитсадки, окрім ЗОШ №1, плануємо відкривати. Навчальні заклади до роботи готові.

За словами Н.Голди школа №1 потрапляє до категорії, де більше 50% класів перебуває на самоізоляції. Відтак, відновити роботу в цій школі скоріш поки що не вдасться.

– Врахуємо і категорію батьків, які не готові ще відпускати своїх дітей до навчальних закладів. Для цього запровадимо змішану форму навчання, – пояснила начальник відділу освіти. – Це, звісно, додаткове навантаження на наших вчителів. Фактично вони працюватимуть у дві зміни – в класі, і дистанційно з учнями. Але ми готові до таких кроків. Більш детально ці питання додатково розглянемо сьогодні на нараді з директорами закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, з 28 вересня ц.р у Каневі будуть діяти нові карантинні обмеження, згідно з якими місто переходить до «помаранчевої» карантинної зони.