На Черкащині водний патруль полює на браконьєрів. Повідомляють у прес-службі патрульної поліції Черкаської області.


Нині, у розпалі сезон нересту, а отже риба стає легкою здобиччю для недобросовісних рибалок. Відтак, минулої доби патрульні та екологи, на водних об’єктах Черкаської області виявили незаконні знаряддя – 17 сіток. Також було затримано двох чоловіків, які вудили рибу з човна, забороненими снастями та ще і в заплавах Сулинського заказника, чим завдали збитків державі на майже 6 000 гривень.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Глобинського відділу поліції, яка далі перевіряє матеріали справи.

Нагадуємо, що під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна в світлий час доби з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову риби, що перевищує дозволену добову норму вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання. Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється