Періодично треба оновлювати генеральний план міста. Останній раз смілянський план поновлювали у 90-их роках, перед цим – у 70-их. В управлінні архітектури розповіли, що давно вже виявили різницю у 27 га між обліковими землями і планом землі.Пише інтернет-видання smila-ua.


«За обліком земель міста у нас числяться інші площі. На вулицях Малої Яблунівки ми знайшли 16 га, які по плану не в межах міста. Це, зокрема, вул. Софії Ковалевської, яка врізається у центр села. Також не зведені межі земель у районі Малосмілянки на території Радіоприладного заводу. Люди до нас звертаються за документами, а ми не можемо їм нічого зробити, бо по плану то не наша земля. Тож треба навести порядок у генеральному плані міста. Робота відповідної київської організації обійшлася міському бюджетові більше, ніж у 700 тис.грн », – говорять архітектори.

Про зміну меж міста мова не йде. Тим більше зараз, перед можливим вступом в ОТГ. Спеціалісти кажуть, що раніше хотіли оновити план кілька разів і за дешевшими цінами. Але депутати ВР постійно вносять якісь зміни у Закони України, тож смілянські фахівці просто не встигали розробити один план, як вже треба було робити інший із поправками.