За процесуального керівництва Катеринопільського відділу Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя одного із сіл Звенигородщини, який вчинив кримінальне правопорушення, пов’язане  з домашнім насильством (ч. 1 ст. 125 КК України). Інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Слідством встановлено, що вітчим на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин наніс своїй неповнолітній падчерці один удар рукою по обличчю, внаслідок чого потерпілій було спричинено легке тілесне ушкодження у вигляді гематоми правої щоки.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.