Торік виконавчий комітет ухвалив близько шістдесяти рішень про демонтаж незаконних тимчасових споруд та рекламних конструкцій. Загалом – понад ста таких об’єктів. Наступним кроком мало б стати примусове знесення  зазначених споруд, де власник або не встановлений, або до того моменту відмовлявся це зробити самостійно. Згідно із наданими повноваженнями, виконання зазначеної роботи покладено на управління інспектування Черкаської міської ради.

Про результати зробленого загалом управлінням у цьому напрямку за минулий рік сьогодні, за дорученням виконавчого комітету, доповів в. о. начальника управління інспектування Артем Овсієнко.

За його словами, з незаконних тимчасових споруд примусово торік було демонтовано 8 об’єктів, ще 2 – власники прибрали самостійно. Також примусово демонтовано 11  рекламних конструкцій   та 2 щитові установки, ще 6 рекламних засоби власники прибрали самостійно.

Такі вкрай низькі темпи роботи управління вкрай обурили членів виконкому.

Головуючий на засіданні заступник міського голови Ігор Волошин поцікавився рівнем фінансування з міського бюджету на виконання зазначених робіт. На що виконуючий обов’язки керівника управління повідомив, що торік на демонтаж тимчасових споруд та рекламних конструкцій було виділено загалом 450 тисяч гривень, з яких освоєно понад 180 тисяч.

Тоді як, приміром, цьогоріч у січні управління отримало 37,5 тисяч гривень з міського бюджету на демонтаж незаконних об’єктів, аналогічна сума закладена і на лютий.

Ігор Волошин акцентував, що керівництво міської влади націлене на очищення міста від незаконних, самовільно встановлених тимчасових споруд та рекламних конструкцій. Абсолютно послідовно діє в цьому напрямку і виконавчий комітету Черкаської міської ради, ухвалюючи такі потрібні для Черкас рішення. Проте на рівні безпосередніх виконавців зазначеної роботи, на жаль, це питання гальмується.

Аналогічної думки дотримується і заступник міського голови – член виконавчого комітету  Юрій Ботнар, наголошуючи на можливій зацікавленості та свідомому ігноруванні виконання зазначеної роботи керівництвом управління  інспектування.

Тому, на переконання Юрія Андрійовича, доцільно переглянути кадрові рішення та формат роботи зазначеного управління. Можливо, перевести виконання зазначених функцій у статус комунального підприємства, яке отримуватиме оплату, згідно з виконаною роботою з демонтажу.

– Очевидно, що треба «демонтувати» управління інспектування, щоб у місті нарешті  почали  демонтовувати незаконні рекламні конструкції та тимчасові споруди. Бо і хоча виконавчий комітет вже кілька разів надавав доручення вказаному управлінню і встановлював конкретні  терміни на виконання ухвалених рішень з демонтажу нелегальних об’єктів, на жаль, як то кажуть, віз і нині там, – зауважив Юрій Ботнар.

blank blank