«Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно. Щасливий, що в цьому житті та під час війни Ви були поруч зі мною, людина для якої Україна справді понад усе. З Днем народження Друже! Віримо в краще. Ми його вже заслужили», – написав в «Фейсбуці» головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Як пише “Прочерк”, так він привітав начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенанта Сергія Шапталу, який сьогодні, 5 лютого, відзначає День народження. Залужний також опублікував у соцмережі фото із Шапталою.

Генеральний штаб ЗСУ Сергій Шаптала очолив у липні 2021 року. Перед тим був командувачем оперативного командування “Захід”, першим заступником командувача військ оперативного командування “Південь”.

У лютому 2015 року Сергію Шапталі присвоєно звання Героя України за виявлений героїзм у захисті територіальної цілісності та суверенітету України і високий професіоналізм під час бойових дій в Дебальцевому. Родом Шаптала із села Костянтинівка Смілянського району Черкащини.