У серпні не має повторитися «несподіванка» із невиплатами пенсій, яка трапилася наприкінці липня. У цьому переконаний голова обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний. Людям затримали пенсії, а Уряд списав все на «касові розриви» надходжень від «єдиного соціального внеску». По суті, знайшов причину в нібито нестачі коштів від платників єдиного соціального внеску. В авральному режимі урядовці ліквідували проблему, однак повністю її не вирішили. І тому все це знову може повторитися вже цього місяця.

«Те, що у липні пенсіонери вчасно не отримали пенсій – не помилка окремих чиновників, а наслідок помилкової економічної політики уряду. Як би не намагались урядовці списати все на нестачу коштів від платників єдиного соціального внеску, справжня причина одна – відсутність в уряду системної роботи з економікою. Тільки зростання економіки, поява нових робочих місць та збільшення доходів громадян гарантуватимуть всі соціальні виплати», – вважає голова обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний.

Він переконаний, що поки уряд не перестане працювати на користь олігархів, українцям не уникнути затримок соціальних виплат у майбутньому.

«Олігархічно орієнтована економіка призвела до того, що залишок коштів на Єдиному казначейському рахунку становить 1,99 мільярда гривень. Хоча ще рік тому було 44,06 млрд грн – у 22 рази більше! Позика Пенсійному фонду для фінансування пенсій у липні майже спустошила державну скарбницю. Нам потрібна економіка розвитку, а не економіка боргів та заощаджень», – упевнений Анатолій Нужний.

Як відомо, у липні 2018 відбулась затримка виплат пенсій. У Пенсійному фонді України це пояснили розривами надходження коштів від єдиного соціального внеску. Держказначейство в кінці липня цього року виділило позику Пенсійному фонду, щоб профінансувати пенсії за липень.