Громадська організація “Проти корупції” презентувала  результати обстеження обласних доріг. Йдеться про ті з них, де відбувалися ремонтні роботи з 2016-ого до серпень 2018-ого року.

Моніторингова група  оглянула  50 ділянок доріг в усіх районах Черкащини, а це 150 км дорожнього полотна. Проаналізували 50 тендерів на суму понад 600 млн. грн.  Це стало можливим завдяки  проекту ПРООН “Моніторинг прозорості та доброчесності проведення ремонтів доріг України”.

Після перевірки було виявлено низку порушень, які спричиняють низький рівень виконання ремонтних робіт. Починаючи від недотримання норм, неналежно виписаних технічних завдань і закінчуючи недобросовісним виконанням роботи та відчуттям безконтрольності і безкарності підрядника.

За словами керівника проекту “Моніторинг прозорості та доброчесності проведення ремонтів доріг України” Юрія Путрі, недоліки в роботі підрядників були зафіксовані на кожній обстеженій моніторинговою групою ділянці.

Найпоширеніші види дефектів, виявлені під час моніторингу ділянок доріг

Назва дефекту

Кількість випадків, %
Ремонт покриття не проводився взагалі 1,8%
Довжина відремонтованої ділянки коротша, ніж передбачено договором 3,6%
Відсутня розмітка 16,4%
Розмітка нанесена частково 1,8%
Відсутні дорожні  знаки 7,3%
Викришування покриття 3,6%
Просідання покриття 12,7%
Лущення покриття 7,3%
Колійність дороги 5,5%
Узбіччя з дефектами 14,5%
Узбіччя не передбачене 9%
Неупорядковані з’їзди 10,9%
Відсутнє водовідведення 5,5%

Активісти наголошують, що у світі практикується попередній виїзд на ділянку, де заплановано ремонт. Фахівці її обстежують і складають дефектний акт, де чітко прописано, які недоліки, на якій площі і у який спосіб слід усунути. Тоді у підрядника не залишається ніяких питань. Він просто виконує свою роботу. В результаті ж огляду доріг Черкащини склалося враження, що замовники дефектні акти не складають. Обмежуються технічними завданнями і ті прописані частково.

“Підрядники маніпулюють домовленостями з проектантами і представниками техогляду та виконують роботи “під свої потреби”,  а не з огляду на потреби дороги”, – таких висновків дійшли члени моніторингової групи.

Юрій Путря зазначає: “У деяких технічних завданнях підрядників не прописано не лише нанесення розмітки, а й упорядкування узбіччя, забезпечення водовідведення. Хоча ці види робіт передбачені нормативними актами, на які посилається в договорі той же підрядник. Цікаво, що ці роботи враховуються при розрахунку кошторисної документації. Отже, гроші підрядник бере, а послуги надає не в повному обсязі”.

Крім того, за спостереженнями моніторингової групи,  замовник маніпулює нормативними актами “Галузеві будівельні норми України”. А тим часом ГБН чітко регламентують, які види ремонтів та робіт повинні виконуватися на автодорогах. “Допоки замовник продовжуватиме на власний розсуд трактувати ГБН та ДБН у своїй діяльності, не розрізнятиме, чим поточний середній ремонт відрізняється від ямкового, європейських доріг нам не бачити”, – пояснює Юрій Путря.

Висновки експертної групи  зроблено щодо кожної обстеженої ділянки дороги. Черкаська облдержадміністрація та Служба автодоріг України зможуть з ними ознайомитися та вплинути на підрядні організації, що проводили роботи. На переконання учасників моніторингової групи, зафіксовані ними пошкодження виконавці замовлень повинні усунути власним коштом. Адже, підписуючи договір, вони давали гарантію на виконану роботу.