Днями у Чигирині відбулося урочисте закриття Всеукраїнського симпозіуму народного мистецтва «Холодний Яр».

Кожного року, кращі майстри-умільці з усієї України приїздять на Чигиринщину. Ось і цього року протягом двох тижнів вони працювали в козацькій столиці. Чигиринці та гості міста мали змогу побачити чарівні сюжети картин, неповторний петриківський розпис, унікальні вироби з соломки та інші витвори мистецтва, створені руками майстрів.

Директор Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Шабатін також відвідав захід,подякував майстрам за прекрасні роботи та побажав творчих успіхів, нових злетів і досягнень в ім’я нашої України.

Привітав учасників симпозіуму і голова Координаційної Ради Національних творчих спілок України Євген Шевченко, який вручив посвідчення новоприйнятим членам спілки.

blank

Учасників Всеукраїнського симпозіуму народного мистецтва «Холодний Яр» нагородили Почесними грамотами обласної державної адміністрації та грамотами обласної ради за особистий внесок у відродження національної культури, популяризацію та збереження народних промислів, розвиток традиційного народного мистецтва Черкащини.

blank

Святкову атмосферу гармонійно доповнив концерт від народних колективів Чигиринщини.

Про це повідомляє прес-служба Чигиринської райдержадміністрації.