Президенту України повідомили про вкрай неприємний інцидент в Умані щодо паломництва хасидів, в якому опинилися замішані міська влада. Про це заявив засновник і глава ортодоксальної єврейської Торгової Палати Дуві Хонік, повідомляє lenta.ua.

“Торгова палата ортодоксальних євреїв прислала сюди делегацію для того, щоб звернутися до Президента Зеленського з проханням припинити корупцію в Умані, де у євреїв відбирають землю. Місцевий мер і його заступник вимагають величезні хабарі в обмін на дозвіл побудувати меморіальний комплекс, який включає синагогу на двадцять тисяч місць, щоб вмістити всіх, хто приїжджає в місто для зустрічі Рош-га-Шана. Вони вимагають 300 тисяч доларів собі в кишеню. У нас є всі документи, але вони хочуть змінити зонування і віддати землю під парк, якщо вони не отримають гроші. Сьогодні ми зустрілися з Президентом Зеленським після того, як два дні тому ми передали йому цю інформацію. Президент сказав, що він особисто займеться цією справою. Ми зараз направляємо йому всі документи, але він уже послав делегацію від Офісу президента в Умань, щоб розібратися з ситуацією на місці,” – зазначив він.

“Ми дякуємо Президенту Зеленському за швидке реагування та прояв лідерських якостей. Ми були раді зустрітися з ним і ми будемо допомагати народу України, жителям Києва та Умані стати сучасною нацією, а не країною третього світу. Люди, які приїжджають в Умань зі Сполучених Штатів, Канади, Ізраїлю, Європи повинні жити в нормальних умовах, мати нормальний духовний центр, адже зараз належної інфраструктури немає. І, звичайно, мер і його заступник повинні покинути посади. Вони повинні зрозуміти, що не можна шантажувати і саботувати і використовувати суспільство як власну скарбничку,” – резюмував Дуві Хонік.