Інформаційний устрій нашої країни влаштований таким чином, що як тільки в повітрі запахло виборами, політики, мов гриби після першого осіннього дощу – тут як тут. Але! Є й ті, хто перебуває у постійному політичному тонусі, незалежно від активації дії політичного законодавства. З одним із таких політиків ми поспілкувалися сьогодні. Це – Анатолій Нужний, голова обласної організації політичної партії «Наш край».

– Анатолію Анатолійовичу, днями Ви були у столичних владних кабінетах, про що свідчить публікація на Вашій сторінці у “Фейсбуці”. Поділитеся, які новини привезли?

– Залюбки. Адже, вважаю, що коли вже ти став на шлях політичної діяльності – будь відкритим для тих, чиї інтереси відстоюєш. А це інтереси громади! Зустрічався з посадовцями в Кабміні. У високих владних кабінетах, на превеликий жаль, – усе без змін. Там, як завжди – обіцяють. Але ніхто не виконує обіцяного. Також зустрічався із народним депутатом України від «Нашого краю» Сергієм Шаховим. В розмові з ним поцікавився про долю шахтарів, які бастували, відстоюючи свої конституційні і законні права. Сергій Володимирович неодноразово представляв інтереси цих людей у Верховній Раді та виносив питання на розгляд Уряду. А в результаті, як то кажуть, «віз і до нині там»! Але, знаєте, я – реаліст з оптимістичним поглядом на життя. Тому сподіваюся, що у представників вищого щабля влади залишилося хоча б трохи совісті, аби дослухатися до думки народу. Ви були свідками, проведеної нашою партією масштабної акції «Ні – підвищенню цін на газ». Так от сподіваюся, що Уряду вистачить здорового глузду не приректи українців замерзати цієї зими у власних ліжках!

blank

– Кажуть «своя сорочка ближча». Поговоримо про нашу область. У політичному просторі Черкащини Ви – незаангажований політик. У зв’язку із цим довіра до Вашої об’єктивності досить висока. Як оцінюєте політичну ситуацію у місті Черкаси?

– Одним словом – колапс. Шкода, що місцевий політикум складається із тих, хто або не вміє, або відверто не хоче домовлятися. А в політиці, як ви знаєте, – це найголовніша якість! Мені відверто шкода, що містянам, які віддали свої голоси за депутатів міської ради, доводиться страждати. Адже за популістською і показовою полемікою місцевих політиканів стоять долі цілих черкаських сімей. Хтось, через чвари у кулуарах, не отримує заробітну плату, люди, які захищають наше з вами мирне життя – учасники АТО – земельних ділянок, пенсіонери та малозабезпечені сім`ї – субсидій. І цей перелік можна продовжувати довго, оскільки життєдіяльність міста відверто паралізована.

– То, можливо, у Черкасах вже назрів час для перезавантаження влади?

– Більше того – цей час настав вже давно. Тривожним дзвіночком стало прийняття бюджету на 2018 рік. Згадайте, до яких наслідків це ледь не призвело. Під час опалювального сезону, коли середній чек комунальних послуг складав 2500 грн., ліки першої необхідності у період загострення респіраторних захворювань обходилися у 200-300 грн. на два дні та післяноворічне підвищення цін на продукти харчування, а працівники бюджетних установ опинилися під загрозою не отримати заробітних плат. Хоча бюджетоутворюючими підприємствами було вчасно перераховано податки за усіма, передбаченими законодавством, статтями. Про що це говорить? А про те, що депутати міської ради на себе багато взяли. Вони безсовісно використовують своє перебування у складі міської ради, як безкоштовну політичну платформу для з’ясування особистих відносин та відстоювання інтересів власного бізнесу.

– Політична партія «Наш край», керівником обласного осередку якої Ви є, – достатньо молода опозиційна політична сила. Які маєте плани на найближчі вибори?

– Позиціонуючи нас як опозиційну політичну силу, мені хотілося б, щоб і ви, і виборці розуміли правильно. «Наш край» – у конструктивній опозиції. Ми – в опозиції до деструктивних, антинародних, протиконституційних реформ. На мою думку, єдина реформа нинішнього Уряду, яка заслуговує поваги і підтримки – це децентралізація. Всі ми є свідками її позитивних результатів. Всі інші – потерпіли фіаско і з тріском провалилися. Я покладаю великі сподівання на антикорупційну реформу, омріяним результатом якої вбачаю змусити посадовців і можновладців назавжди забути про «дєрєбани» та «відкати». Тому, не відкрию великої таємниці, – «Наш край» зосереджений на перемогу з метою реалізації здорової життєдайної політичної та державної системи управління. Життя українців покращиться тільки тоді, коли влада навчиться поважати людей!