Інспектори відділу муніципальної поліції управління ЖКГ Золотоніського міськвиконкому проводять рейди містом регулярно – 4 рази на тиждень, а в четвер виїздять в одне із сіл громади. Якщо за попередній тиждень вони склали і вручили 20 попереджень жителям Золотоноші, то протягом 14-21 липня їх оформили вже 68. Зокрема, за зберігання будівельних матеріалів – піску, щебеню, гранвідсіву та відходів після ремонту про адміністративну відповідальність попереджено 11 домовласників. Пише сайт zoloto.city.

Отже, якщо інспектор не постукав у ваші двері, щоби вручити попередження (за умови, що ви – власник домоволодіння і наскладували будматеріали біля двору чи насадили ряд дерев), то це питання часу. Нагадаємо, якщо усі з вище названих матеріалів знаходяться у межах вашого домоволодіння, то претензій у муніципальників не буде.

За несвоєчасне косіння бур’янів та рослин карантинного типу вручено приписи 7 господарям. Ще 18 золотонісців змушені будуть обрізати гілля дерев, що висаджені на узбіччі і вплуталися у лінії електропередач. Семеро хазяїв за два дні виконали зауваження службовців: четверо повністю прибрали будматеріали, ще троє − обрізали проблемне гілля.

15 липня муніципальні інспектори моніторили вулиці Кропивни. Сільчани за порушення норм співіснування в громаді отримали 14 попереджень: 9 – за зберігання будівельних матеріалів у місцях загального користування, 3 – за невикошені бур’яни біля дворів та 4 – за необрізане гілля дерев, що висаджені за межами обійсть. Крім того, у Кропивні виявлено 2 безгосподарчі будинки: на вулиці Степова і Шкільна.

Хочемо зауважити, що встановити особу власника домоволодіння для муніципальних інспекторів особливих труднощів не складає. Вони користуються Єдиним реєстром громади, сформованим спеціалістами Центру надання адміністративних послуг, до якого мають доступ.