Досі невідомо куди витратили кошти від продажу пам’ятника Леніну в Лисянці. Його продали з аукціону ще 20 липня 2017 року за 147 010 гривень. Пишуть Вісті Черкащини.

Жителі Лисянщини запропонували використати кошти від його реалізації на пам’ятник Небесній сотні, натомість тепер уже колишній селищний голова ініціював створення пам’ятника учасникам АТО, героям Небесній сотні, а також учасникам ліквідації Чорнобильської аварії та докупи до цього ще й учасникам афганської війни. І одні й інші пропонували встановити пам’ятник на ленінську платформу.

– Схоже, що розрахунок був на те, що лисянська громадськість не погодиться на таке безглуздя та змішування різних подій та ідей, – каже один з активістів. – Тепер Олександр Федорович постає в образі патріота, який намагався, але йому перешкоджали реалізувати плани.

Лисянських активістів цікавить: на що витрачені кошти з реалізації пам’ятника? Вони губляться в здогадах, бо мають кілька непідтверджених версій їх використання. Перша – ними сплатили за електроенергію, а 10 тис. грн., що залишилися, пішли на новий пам’ятник Чорнобильцям. Друга – за ці кошти відремонтували лисянську вулицю Незалежності. За іншою версією, ці гроші потратили на пам’ятні плити встановлені на пагорбі Слави полеглим в російсько-українській війні землякам Олегу Ковалю та Олегу Стукалу.

Сподіваємося лисянська влада найближчим часом прояснить ситуацію і прозвітується про використання «ленінських» коштів.