За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури засуджено жителя одного з сіл Золотоніського району за незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу та психотропної речовини без мети збуту (ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України). Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2024 року 28-річний чоловік, перебуваючи у с. Піщане Золотоніського району, був зупинений працівниками поліції для перевірки документів, у ході якої у нього було виявлено та вилучено полімерний пакет з наркотичним засобом – канабісом, який правопорушник придбав для власного вживання.

У березні поточного року обвинуваченого було вдруге зупинено працівниками поліції для перевірки документів, уже  у м. Золотоноша, під час якої було виявлено та вилучено фольговий згорток з психотропною речовиною – PVP, який обвинувачений придбав для себе незадовго до цього.

Суд визнав обвинуваченого винуватим в інкримінованому йому діянні, та враховуючи, що чоловік раніше судимий і перебував на іспитовому терміні за вчинення умисних злочинів проти власності, приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали дізнавачі Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або пробаційний нагляд на строк до п’яти років, або обмеження волі на той самий строк.