Впродовж минулої доби, 8 квітня пожежно-рятувальними підрозділами Управління ліквідовано 16 пожеж сухої трави, очерету та сміття. Вогнем знищено понад 11 гектарів сухої рослинності, а також 3 надвірні споруди, 2 житлові будинки, та понад 3 тонни соломи. Повідомили у пресслужбі обласних рятувальників.

Наймасштабніша пожежа  сухої трави виникла коло села Келеберда, Канівського району. Вогонь, що охопив  суху траву на площі 4 га приборкали канівські вогнеборці та пожежна команда з Ліплявського лісництва. За попередніми даними, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Необережне поводження з вогнем призвело до знищення 3 га сухої трави у місті Ватутіне.

По 1 гектару минулої доби вигоріло на відкритих територіях у селах Думанці, Черкаського району та  Верхнячка, Христинівського району. Завдяки оперативним діям чергових караулів районних підрозділів Управління ДСНС пожежі вдалося вчасно локалізувати та запобігти поширенню вогню на більш значні площі.

Ще чотири пожежі сухої рослинності були ліквідовані у Тальнівському, Маньківському, Шполянському районах та місті Умань.

У  селі Ступичне Катеринопільського району, пожежа сухої трави встигла перекинутися на надвірну споруду та вбиральню.  За попередніми даними, причиною пожежі стали  дитячі пустощі з вогнем.

Через пожежі сухої трави та сміття, які набули значного поширення загорілися надвірні споруди та житлові будинки в  Уманському, Драбівському, Чорнобаївському районах. У Чигиринському районі, а також на Шполянщині та Жашківщині вогонь знищив солому.