Чоловік сказав, що хоче придбати автомобіль. А коли власник відійшов, зловмисник сів у транспортний засіб та поїхав геть. За фактом незаконного заволодіння слідчі відкрили кримінальне провадження. Розповіли у пресслужбі нацполіції Черкащини.

3 січня, близько 16:00 години, на спеціальну лінію 102 надійшло повідомлення про викрадення автомобіля ВАЗ-2101 у селі Вербівці Звенигородського району. Власник розповів, що до нього додому приїхав чоловік оглянути авто, яке продавали.

Вибравши слушний момент, коли господар відійшов до будинку, чоловік несподівано сів до авто та поїхав у невідомому напрямку. Коли власник зрозумів, що став жертвою незаконного заволодіння, він звернувся за допомогою до поліції.

Усім підрозділам поліції Черкащини та черговим екіпажам передали орієнтування на машину. Авто знайшли інспектори сектору реагування патрульної поліції у селі Скаливатка.

Правопорушника затримали у процесуальному порядку. Ним виявився 22-річний житель Єрок, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців під час керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі Звенигородського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України. Затриманому, за процесуального керівництва окружної прокуратури міста Звенигородки, повідомили про підозру та наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Наразі триває слідство.