Ше.Fest — це інтерпретація творчості Шевченка на сучасний лад, фестиваль, який відбувається протягом двох днів у рідному селі поета під відкритим небом. Минулого року у зв’язку з повномасштабною війною захід не відбувся.

Проте цьогоріч повернувся з новим гаслом – “Шевченко чинить опір” і з новою метою – збирати кошти для допомоги ЗСУ.

blank

На локаціях фестивалю виступили музичні гурти Kozak System, Колір ночі, GG Гуляй Город, Крутий Заміс та інші, лауреат Шевченківської премії Тарас Компаніченко на чолі “Хореї козацької”, Військовий оркестр і Заслужені артистки України Руслана Лоцман та Тетяна Школьна, директорка видавництва “Віхола” Ольга Дубчак, Казкар Сашко Лірник, музикант-лірник Ярослав Камінський та багато інших учасників.

blank

blank

Протягом двох днів працювали дитяча та художня галявина, ярмарок майстрів. І, звичайно ж, одні з найбільш відвідуваних локацій — Просвітницька галявина та Музична сцена. На Просвітницькій традиційно відбувся поетичний батл, у якому у фінал вийшли двоє військових, які не лише хоробро захищають країну, а і пишуть чудові вірші. Найкращим Ше.Поетом глядачі визнали військового з позивним “Рубік”.

Як повідомили організатори фестивалю, понад 200 тисяч гривень, що їх зібрали на фестивалі витратять для допомоги землякам Шевченка, які зараз захищають країну на передовій.

blank

blank