У січні наше видання провело чергове опитування серед читачів на тему, яка напередодні президентських виборів видається нам особливо актуальною. Ми запитували: що для черкащан буде визначальним при голосуванні на виборах президента?

У редакційному опитуванні взяли участь 787 наших небайдужих читачів. Майже половина із них (48 %) переконані, що при виборі глави держави для них буде головним, які моральні та ділові якості має кандидат. 14 відс. із тих, хто взяв участь у голосуванні, зневірені у всіх можливих кандидатурах і вважають, що всі політики однакові. На виборчу програму кандидатів у президенти будуть в першу чергу зважати 13 % із числа опитаних. Кожен десятий фактично готовий продати свій голос, бо для них на виборах головною буде фінансова чи матеріальна винагорода. 6 відс. наших читачів зважають на команду, яку кандидат має на місцях. А 4% із числа опитаних, напевно, розчаровані у всіх українських політиках, і заявляють, що не підуть на вибори взагалі. Для 3% наших активних читачів дуже важливою видається національність кандидата, ще для 2 відс. – його партійність.

За результатами нашого редакційного опитування, практично ніхто із учасників голосування при виборі, кого ж підтримати на посаду президента, не зважає на соціологічні рейтинги, публікації у ЗМІ та на думку своїх рідних і друзів…

Можна тільки порадіти, що при голосуванні на виборах глави держави для більшості наших читачів визначальними будуть моральні та ділові якості кандидата і його виборча програма.

Насторожує той факт, що майже 20% громадян, які взяли участь у нашому опитуванні, настільки недовіряють нашим топ-політикам, що вважають їх однаково поганими і не підуть голосувати. Мабуть, із цієї ж причини ще 10 % опитаних готові голосувати за будь-кого, хто запропонує «гречаний набір» або кілька сотень гривень…

Отож, у наших кандидатів на найвищу державну посаду ще залишається два місяці, щоб переконати байдужих та зневірених таки піти на виборчі дільниці і проголосувати саме за них. Принагідно нагадаємо, що президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня.