За минулий тиждень 10 тисяч людей відвідали #СерцеУкраїни в її географічному центрі поблизу села Мар’янівка. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко на власній сторінці у Фейсбуці.

«На Черкащині вже точно є ще один туристичний магніт. Радію, що наш унікальний арт-об’єкт стає таким популярним. Це – місце особливої енергетики, справжнє #місце_сили. Величний монумент посеред безмежного простору, на фоні мальовничих пейзажів справді заворожує. Приїдь і почуй, як б’ється серце України», – пише очільник області.

Олександр Скічко закликає всіх відвідувачів арт-об’єкта публікувати свої фото із хештегом #СерцеУкраїни, щоб якомога більше людей знали про нього та побачили на власні очі.

blank

Арт-об’єкт «Серце України» – це композиція, яка символічно поєднує всі області нашої країни. Вони представлені тут у формі пари крил, прикрашених автентичним місцевим орнаментом кожного регіону. У центрі майданчика – серце під склом.

Поруч із арт-об’єктом розміщений найбільший Державний прапор на Черкащині. Висота флагштока – 52 метри, розмір стягу – 9 на 13 метрів.

Нагадаємо,  географічний центр України розташований на Черкащині на північній околиці села Мар’янівка (нинішній Звенигородський район). Він розрахований за усередненими значеннями широти і довготи крайніх північної, південної, західної та східної точок України.