За результатами щотижневого моніторингу захворюваності на кір в області з лабораторним супроводом, що здійснюється Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 21.06.2018 року з початку року виявлено 178 випадків кору, інтенсивний показник на 100 тис. населення – 14,3.

Хвороба реєструвалась на 18 адміністративних територіях, зокрема: Золотоніському р-ні – 36 випадків, Жашківському районі – 33, Городищенському районі – 24, м. Черкаси – 19, Канівському районі – 12, м. Умань, К.-Шевченківському та Тальнівському районах по 9, Лисянському р-ні – 7, Черкаському районі – 5, Кам’янському районі – 3, мм.Сміла, Драбівському, Звенигородському, Маньківському та Чорнобаївському районах по 2, м. Ватутіне та Смілянському районі по 1.

Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» спільно з лікувальною мережею та органами державної влади і місцевого самоврядування в осередках проведені відповідні протиепідемічні і профілактичні заходи. Епідситуація контрольована.